Concert

Collegium Utrecht nodigt U uit

Johann Sebastian Bach componeerde het Weinachts-Oratorium in 1734, in zes afzonderlijke delen voor elk van de feestdagen die de kerstperiode telt, tot en met Driekoningen. De tekst vertelt het bijbelse verhaal van de geboorte van Jezus, Maria die haar kind wiegt, de engelenkoren, de herders in het veld en de wijzen uit het Oosten.

‘Jauchzet, frohlokket, auf, preiset die Tage!’, valt het eerste koor jubelend met de deur in huis, begeleid door vorstelijke trompetten en roffelende paukenslagen. Bach bezingt de gebeurtenissen – uitbundig én ingetogen – in meeslepende koralen, duetten, aria’s en recitatieven.

Barokensemble ConcertoValiante en Kamerkoor Collegium Utrecht brengen de eerste vier delen van Bachs hartverwarmende Weinachts-Oratorium begin december in Culemborg en Den Haag.

Met Cally Youdell, Erjan van der Velde, Carlos Negrín López en Yuichi Sakai als solisten en Leonardo Valiante op clavecimbel.

Vrijdag 6 December, 19:30 uur.
Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4, Culemborg.
Zondag 8 december, 15:30 uur.
Emmauskerk, Leyweg 930, Den Haag.

Entree
Aan de zaal € 22,50
Voorverkoop € 17,50 
Jongeren tot 18 jaar € 11,50

Voorverkoop voor Culemborg: via koorleden, via de website van Collegium Utrecht en bij boekhandel Tomey, Markt 36, Culemborg. 
Voorverkoop voor Den Haag: mail naar concertovaliante@ziggo.nl, of bel naar 06 23867050.